Kinderboekenweek 2020

11-10-2020


Historische personen op de Johannes Postschool
De Kinderboekenweek is op de Johannes Postschool wel heel bijzonder gestart. Het thema van dit jaar is "En toen…". De leerkrachten kwamen verkleed op school in een thema uit de geschiedenis. Zo waren Cleopatra, Rembrandt van Rijn, een Eskimo, een uitvinder en een jonkvrouw op de Johannes Postschool. Over deze thema's is ook gewerkt in de groepen.

Een ander onderdeel bij de Kinderboekenweek is de voorleeswedstrijd. Inmiddels is dit een leuke traditie geworden voor de hele school. De voorrondes worden gehouden in de groepen en er wordt  gestemd voor de voorleeskampioen van de klas. Deze voorleeskampioen mag voor de hele school voorlezen. Uit groep 7 en 8 wordt er een voorleeskampioen gekozen die mee mag doen met de regionale voorleeswedstrijd, waar de voorleeskampioenen van verschillende scholen tegen elkaar strijden. De winnaar van de Johannes Postschool is geworden: Moniek uit groep 7! Van harte gefeliciteerd, Moniek!

Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek worden Oud Hollandse spelletjes gespeeld op het schoolplein, begeleid door twee sportcoaches van Alphen Beweegt en de leerlingen van groep 8. Deze middag wordt georganiseerd door de Ouderraad. Het belooft een leuke middag te worden!
 
Powered by BasisOnline